با توجه به توسعه و گسترش روز افزون شهرها ، روستاها و نوسازی بافت های قدیمی و فرسوده و نیاز به ساخت و ساز واحدهای مسکونی ، تجاری و اداری جدید و همچنین سود موجود در عرصه ساخت و ساز و سرعت رو به رشد در این بخش ، مالکان و سازندگان را بر آن داشته که به ساخت و ساز با اقبال بیشتری روی آورند و مبادرت به انعقاد قرارداد مشارکت در ساخت نمایند ، حال آنکه نحوه انعقاد و تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت و درج شروط لازم ضمن آن که حقوق مالک و یا سازنده را در موارد بروز اختلاف تأمین نماید خود از موضوعات حقوقی و تخصصی است که مالک و یا سازنده ممکن است از آنها اطلاعات چندانی نداشته باشند ، از سوی دیگر مالکان و یا سازندگان جهت ساخت و ساز لازم است با اشخاص دیگری هم چون مهندسان ، پیمانکاران ، اسکلت سازان ، کاشی کاران ، برق کاران و . . . که هر یک انجام قسمتی از کار را عهده دار خواهند بود ، قرارداد های لازم را به درستی منعقد نمایند تا در صورت بروز اختلاف ، حقوق خود را از قبل حفظ نموده باشند . بنابراین مهمترین قسمت کار ، انعقاد قراردادی مناسب می باشد ، علی الخصوص اینکه به همراه داشتن وکیل برای اشخاصی که اولین بار اقدام به انعقاد قرارداد مشارکت در ساخت می نمایند ضرورت خود را بیشتر نشان می دهد .
به طور کلی در خصوص مسائل حقوقی پیرامون مشارکت در ساخت که وکیل و مشاور حقوقی می تواند کمک موثری نماید، می توان به موارد زیر اشاره نمود :
۱ – مشاوره حقوقی قبل از انعقاد و تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت .
۲ – نظارت بر انعقاد و تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت .
۳ – مشاوره حقوقی در خصوص قراردادهای تنظیمی فی مابین مالک یا سازنده با پیمانکاران ، اسکلت سازی ، بتون ریزی ، گود برداری ، برق کاری و سیم کشی و . . .
۴ – نظارت بر انعقاد و تنظیم قراردادهای تنظیمی مابین مالک یا سازنده با پیمانکاران ، اسکلت سازی ، بتون ریزی ، گود برداری ، برق کاری و سیم کشی و . . .
۴ – پیگیری اختلافات و دعاوی ناشی از قرارداد مشارکت در ساخت و قراردادهای پیمانکاری و غیره .
۵ – تننظیم قراردادهای مشارکت در ساخت و سایر قراردادهای مرتبط .